Ce este hosting-ul VPS?

Servere VPS si Gazduire web in RomaniaFie ca este vorba despre un site, un blog, o simpla aplicatie web sau un magazin online complex, acestea au nevoie de resurse fizice (hardware) unde sa fie instalate si configurate pentru ca utilizatorii sa le poata accesa. Astfel, acesta infrastructura sau mediu oferit se numeste hosting sau gazduire.
In general, solutiile de hosting pot sa fie de tip: hosting VPS (Virtual Private Server), hosting shared (gazduire web) sau server dedicat.

Solutiile oferite de noi sunt de tip hosting VPS si gazduire web, pot fi personalizate dinamic si beneficiaza de resurse dedicate si garantate, astfel incat sa asigure control, securitate si flexibilitate la preturi avantajoase.
Ne dorim sa va furnizam cele mai bune servicii de hosting VPS din Romania


Caracateristicile unui server VPS?

Tipuri de hosting

Asa cum am punctat mai sus, principalele tipuri de gazduire sunt de tip hosting vps, hosting shared si server dedicat. Fiecare tip de hosting are caracteristici speciale, diferentele dintre acestea fiind evidentiate la nivel de performanta si cost.

Chiar daca intre gazduirea VPS si un server dedicat nu sunt diferente importante la nivel de performanta, hosting-ului VPS aduce un avantaj important la nivel de cost, acesta oferind cel mai bun raport dintre cost si performanta.

Hosting-ul VPS si serverele dedicate ofera avantaje de performata net superioare serviciilor de gazduire shared, chiar daca acestea sunt disponibile la un cost mai scazut.

Ce este hosting-ul VPS?

Un VPS sau Virtual Private Server este un server virtual pe o masina fizica pe care mai sunt instalate si configurate alte servere virtuale si dispune de un procent prestabilit din performanta serverului dedicat propriu-zis (CPU, memorie RAM, spatiu de stocare). In cadrul unui pachet de hosting VPS, se garanteaza partajarea exacta a resurselor serverului, acces root (RDP/SSH) si securitatea datelor.

Caracteristicile principale ale unui VPS sunt:
 • Alocarea procesorului (CPU) - reprezinta procentul din procesorul serverului dedicat alocat dumneavoastra;
 • Alocarea memoriei (RAM) - se face dinamic, aceasta avand o valoare minima garantata, beneficiind de auto-scalare la nevoie;
 • Securitatea datelor (SSD) - spatiul de stocare oferit este complet izolat, la nivel software si hardware, de alte servere VPS;
 • Access root (RDP/SSH) - accesul la server-ul vps este nelimitat, cu drepturi de administrator.

Ce este hosting-ul shared?

Gazduirea shared este o solutie ieftina, unde in cadrul unui singur server VPS sau server dedicat se instaleaza mai multe conturi de hosting shared. In acest caz resursele sunt impartite, fara a garanta disponibilitatea resurselor de procesare (CPU, memorie RAM), acestea fiind de cele mai multe ori limitate sau restrictionate.

Ce este un server dedicat?

Un server dedicat este o masina fizica, ale carei resurse hardware (CPU, memorie RAM, spatiu de stocare) sunt alocate unui singur client. Prin urmare, acesta dispune de intreaga capacitate de procesare a serverului, beneficiind de performanta maxima, control si flexibiliate in instalrea sau configurarea oricarei solutii software, inclusiv sistemul de operare.

Despre Noi

Hosting VPS si Hosting Web

Serviciile de hosting VPS si hosting web sunt oferite de Aniotek Solutions, companie din Romania specializata in furnizarea de solutii si servicii IT.

Strategia noastra este directionata catre oferirea de solutii de hosting VPS si gazduire web la cele mai inalte standarde de calitate, in cel mai scurt timp posibil, care sa satisfaca perfect nevoile clientilor, indiferent de domeniul de activitate al acestora.

Oferim solutii performante si servicii complete de hosting VPS Windows, hosting VPS Linux si hosting web pentru mai multe companii din Romania si din afara tarii, iar asta ne recomanda ca partener de incredere pentru afacerea dumneavoastra.

Toate pachetele de hosting VPS sunt compatibile cu o gama larga de sisteme de operare Windows si Linux, iar parametrii serverului virtual pot fi personalizati cu usurinta in functie de nevoile dumneavoastra.

Solutiile oferite de noi sunt special configurate pentru a garanta un nivel ridicat de performanta, pot fi personalizate dinamic si beneficiaza de resurse dedicate si garantate, astfel incat afacerea dumneavoastra sa se dezvolte rapid si sa beneficieze de control, securitate si flexibilitate la preturi avantajoase.

Alegand serviciile noastre aveti parte de calitate, profesionalism si siguranta, pentru ca ne dorim sa va furnizam cele mai bune servicii de hosting VPS din Romania.

Avantaje HostingVPS.ro

 • Solutii Performante
 • Calitate Garantata
 • Control Complet
 • Costuri Reduse
 • Suport Tehnic 24/7
 • Stocare SSD Premium
 • Siguranta si Securitate
 • Resurse Dedicate
 • Trafic Necontorizat
 • Flexibilitate
 • Activare Gratuita
 • Licente Comerciale Incluse

Intrebari Frecvente

Un pachet de hosting VPS este un serviciu de gazduire in care resursele cumparate sunt garantate, clientul avand posibilitatea de a gestiona singur toate serviciile si aplicatiile instalate in limitele oferite de pachetul achizitionat. In comparatie, pentru un pachet simplu de hosting web de tip "shared" este folosit un singur server VPS pe care se instaleaza la comun mai multe conturi, resursele fiind impartite.

Principalele caracteristici ale unui server VPS sunt reprezentate de alocarea procesorului (vCore CPU), a memoriei (RAM) si a spatiului (SSD), garantarea acesului de tip administrator (root) si posibilitatea de a instala si administra o gama larga de servicii web, e-mail, ftp, baze de date, etc..

Afla mai multe despre ce este hosting-ul VPS si care sunt caracteristicile acestuia.

Nu se accepta ca la nivelul serverelor oferite de noi sa fie gazduite aplicatii de tip GAME SERVER, CS, TORRENTS, IRC, WAREZ, SPAM sau alte aplicatii care sunt considerate ACTIVITATI ILEGALE. HostingVPS isi rezerva dreptul de a sterge sau de a bloca accesul la continutul de pe site sau de pe server fara o notificare prealabila. Dreptul de utilizare a serviciilor va fi restabilit dupa intrarea in legalitate a posesorului contului.

Oferim suport tehnic gratuit pentru migrarea, instalarea si configurarea initiala a serviciilor.

Ulterior, oferim suport tehnic standard gratuit pentru instalarea si configurarea serverului si a altor servicii adiacente in limita a 2 ore de interventie lunar. Suportul tehnic standard gratuit oferit lunar nu include crearea si administrarea paginilor web sau a aplicatiilor, verificare si reparare erorilor de functionare a site-urilor sau aplicatiilor precum si alte operatiuni care nu au legatura directa cu utilizarea serviciilor de gazduire.

Pentru servicii de suport tehnic avansat si administrare se percepe tariful corespunzator costului de interventie:

 • 15 € / ora - Hosting VPS Linux
 • 25 € / ora - Hosting VPS Windows

Suportul tehnic avansat se ofera contra cost la solicitarea clientilor pentru situatii tehnice specifice exclusiv pentru serviciile care sunt gazduite pe serverele noastre.

Suportul tehnic oferit este de tipul "best effort" si nu ofera garantii privind timpii de raspuns si solutionarea cererilor adresate catre sistemul de suport.

Preturile pentru pachetele de hosting VPS si hosting web corespund unui tarif lunar, sunt afisate in euro si nu contin TVA (19%). Pretul in lei este calculat la cursul BNR din ziua emiterii facturii.
Pachetele de hosting VPS si hosting web pot fi achizitionate doar pe baza de contract in urma completari formularului de comanda sau prin trimiterea unui mesaj utilizand formularul de contact accesibl pe site-ul hostingvps.ro. Activarea unui pachet de hosting VPS se realizeaza in cel mult 48 ore din momentul receptionarii unei solicitari. Activarea unui pachet de hosting web se realizeaza in cel mult 24 ore din momentul receptionarii unei solicitari.

HostingVPS.ro va ofera posibilitatea de a testa capacitatile serverului si calitatea serviciilor noastre timp de 30 de zile de la prima comanda a unui pachet de hosting VPS sau gazduire web. Daca nu sunteti 100% multumit, puteti solicita returnarea integrala a sumei platite pentru pachetul de hosting ales, fara intrebari, indiferent de motivul invocat de dumneavoastra.

Returnarea sumei se va face doar pentru prima comanda a clientului si nu se aplica la reinnoirea sau prelungirea serviciilor. Fiecare client poate folosi aceasta garantie o singura data, pentru o singura factura. Plata sumei returnate nu va include eventuale comisioane de plata cu cardul sau comisioanele bancare si va fi facuta in maxim 30 de zile de la data primirii cererii de rambursare.

Reducerea la plata anuala in avans se aplica doar pentru plata integrala a serviciilor pentru 12 luni si se ofera prin scaderea valorii procentului de reducere (10%) din suma totala calculata prin inmultirea costului lunar cu 12 (exemplu de calcul: La pachetul de Hosting VPS Linux Basic, care are un pret de 14.88 Euro / luna, costul total pe 1 an fara reducere este de 178.56 Euro. Dupa aplicarea reducerii de 10%, costul final este de 160.7 Euro, rezultand o reducere finala de 17.86 Euro). Reducerea se aplica din pretul pachetului fara TVA.

Hosting VPS Personalizat

Solicita acum o ofera pentru hosting servere VPS special configurate si personalizate dinamic pentru nevoile si criteriile de performanta si pret ale clientilor.

Hosting VPS Dynamic Business

de la 10.99 €

Cod de securitate

CONTACT

Va stam la dispozitie pentru orice intrebari legate de serviciile de hosting VPS si hosting web pe care le oferim si pentru solicitari de oferte personalizate prin intermediul formularul de contact de mai jos. Va multumim pentru interesul acordat.

Cod de securitate